Støttende og rådgivende samtaleforløb
Som forælder til et barn eller ung med autisme og/eller ADHD kan forældrerollen i perioder opleves overvældende. Tilgangen, støtten og kravene til et barn med en hjerne, der arbejder på en anden måde end de fleste børns hjerner, kræver nemlig nye indsigter og også øvelse. Jeg tilbyder sparring og rådgivning ud fra præcis dit/jeres aktuelle ståsted og behov. Uanset om I er helt nye i jeres rolle eller om I allerede ved en masse, men har brug for en udeforstående at vende jeres indsigter med.
Eksempler på temaer i samtaleforløb kan fx være følgende.
Viden om og formidling af, hvordan du kan forstå dit barns autisme- og eller ADHD diagnose (psykoedukation)
Kortlægning af hvordan jeres barns specifikke autisme- eller ADHD profil kommer til udtryk
Hjælp til at se bag om adfærd
Formidling og forståelse af sammenhængen mellem autisme/ADHD og belastningssymptomer som stress, angst, OCD og depression
Vejledning i tilgange, relevante redskaber og metoder for netop jeres familie - herunder relationens betydning, forudsigelighed, forberedelse og struktur
Low arousal tilgang og teknikker
Sparring omkring stressreducerende tiltag
Hjælpsomme ideer til, hvordan I sammen med jeres barn kan få et fælles sprog for både styrker og udfordringer
Viden om vigtige signalstoffer, der influerer på diagnosen - og hvordan de kan påvirkes i positiv retning
Viden og vejledning om søvn, kost, motion/bevægelse - og de mangeartede udfordringer, der kan knytte sig dertil
Sparring i forhold skærmforbrug
Søskendeforhold og forældrefordeling
Viden om hormoners betydning - herunder pigers/kvinders cyklus og hvordan denne kan påvirke fysisk og psykisk
Guidning i forhold til, hvad der kan være vigtigt for jer at tage med videre til skolemøder, møder med sagsbehandler etc.
Desuden får I via samtalerne:
Fokus på alt dét du/I allerede lykkes med som forældre, ægtefæller og samarbejdspartnere - så alt det gode kan vokse
Hjælp til etablere en fælles forståelse, et fælles sprog og et fælles afsæt med hinanden og med omgivelserne
Hjælp til at kommunikere om indbyrdes forskellige oplevelser og standpunkter
Støtte til at håndtere omgivelsernes meninger og råd
Støtte til at leve med alt fra håb, glæde, begejstring, sorg, frustration og alt dét midt imellem
Forældreudtalelser:
“ Efter vores søn fik sin ADHD & autisme diagnose har vi fundet en livsvigtig støtte i Susan. Først til at forstå diagnosen, hvad det betyder for vores familie, vores søn, og alle omkring os. Og der næst hjælpe os til at skabe de bedste rammer for Mathias, både i vores 2 hjem og i skolen. Susan har holdt os i hånden i nu 3 år, og vi håber samarbejdet fortsætter mange år endnu.”
“Vi er en familie, hvor 2 ud af 3 unge/voksne børn har en diagnose indenfor autismespektret. Den ene har desuden ADHD. Vi har gennem kommunen fået tildelt afgrænsede forløb til hver af vores børn, hvilket har inkluderet noget vejledning til os som forældre. Vi har dog haft brug for at finde en dygtig fagperson, der ikke skelner mellem hvem i familien rådgivningen og sparringen skal omhandle og hvor vi som forældre kan komme i længere forløb, der ikke slutter efter et bestemt antal gange. Det har været og er en virkelig god investering i både tid og økonomi. Susan er ud over at være et virkelig behageligt menneske også utroligt kompetent og vi går altid inspirerede fra vores samtaler. ”
“Hos Susan har vi fået yderst kompetent vejledning til at forstå vores søns udfordringer. Susan har en stor viden omkring ADHD og autismespektret og er rigtig god til at sætte nye perspektiver på tingene. Perspektiver der gør tingene lettere at håndtere i en hverdag, som ellers nemt kan blive præget af bekymringer og misforståelser. Vi kan varmt anbefale Susan. ”
“Yderst professionel og skøn personlighed. Har gjort en kæmpe forskel for os som forældre.”
“Som en engel der holder en i hånden og siger alt nok skal gå, når det er svært. Medgiver hermed de varmeste anbefalinger til andre familier.”
“Blev vores hjælp i en svær tid med vores søn, lærte os at forstå ADHD og autismediagnosen, så vi bedre kunne hjælpe ham.”