bridge-2455898_1920 (1).jpg

COACHING

 
 
 

Hvis du aldrig har besøgt en dygtig coach eller mødt nogen, der har modtaget coaching, så kan det være svært at forestille sig, hvad coaching er for en størrelse. Samtidig kan oplevelsen variere gevaldigt fra én coach til en anden og derfor kan det måske være interessant at undersøge nærmere på hvad, hvorfor og hvordan hos mig.  

 
 

Hvad er coaching?

Coaching er et ligeværdigt, synergiskabende samarbejde mellem dig, som fokusperson, og mig som din coach. Det er et professionelt og fortroligt samtalerum, hvor jeg stiller stærke spørgsmål og præsenterer værktøjer og modeller, der kan hjælpe dig med at finde de svar og muligheder, du har brug for til den proces, du er gået i gang med. Jeg pådutter dig ikke min holdning eller mening, ligesom jeg afholder mig fra at komme med gode råd, som jeg synes, du burde følge. Her er det dig og din verden, det handler om, og jeg er udelukkende optaget af, at du skal få mest muligt ud af forløbet, så der sker en positiv forandring for dig.

Coaching er fremfor alt læring, og hos mig foregår det som en kreativ, refleksionsskabende og inspirerende proces, hvor du kan opleve at få redskaber, som både giver mening her-og-nu og som efterfølgende kan anvendes i andre sammenhænge end den/de, som vi to har beskæftiget os med.

Hvem coaches og på hvad? 

Coaching bruges af helt almindelige og overordnet velfungerende mennesker, der ønsker at skabe positive ændringer på et eller flere arbejds- eller livsområder. Jeg samarbejder med meget forskellige mennesker, der enten tager kontakt til mig som privatperson eller som medarbejder/leder i en organisation. 

Coaching kan bruges til meget, men noget af det coaching gør bedst, er at vende og dreje udfordringer, fremstille dem fra nye vinkler og give anderledes handlemuligheder, i kombination med modet til at tænke og agere på nye måder, der bringer dig nærmere dét, du gerne vil.

Emner kan fx være: 

  • Forandringer - personligt eller organisatorisk

  • Manglende trivsel eller begyndende stress

  • Roller i forbindelse med arbejde - eller privatliv

  • Store beslutninger, der skal træffes

  • Karriereovervejelser eller karriereskift

  • Den svære samtale eller udfordrende relation

Hvorfor vælge mig som din coach?

Du vælger mig, hvis du ønsker:

  • En coach der er i stand til at møde dig med nærvær, anerkendelse og opmærksomhed

  • En coach, der kan udfordre din tænkning, vende ting på hovedet sammen med dig og støtte dig i at skabe de positive ændringer, du ønsker dig

  • En coach, der trækker på sin lange arbejds- og uddannelseserfaring med mennesker i udvikling og med læring, procesledelse og formidling

  • En coach med coach certificering og med standarder og etikker knyttet til ICC (International Coaching Community)

Under kundeudtalelser kan du i se, hvad andre har fået ud af samarbejdet med mig.

Hvad kan du forvente sker?

Er vi "nye" for hinanden, vil vi, inden vi ses, kort ringe sammen og tale om, hvad du ønsker coaching på og lidt om, hvordan jeg arbejder med coaching. 

På første session afdækker vi  dit coachingemne og får aftalt, hvad der er dit mål med at modtage coaching.  Når vi ved, hvor vi skal ende, kan vi sammen sikre, at processen hele tiden har en relevant retning og et fælles pejlemærke at navigere efter. Også når vi tager vigtige afstikkere undervejs.

Herfra former samtalen sig som en dialog. Det er en dialog, der er båret af stærke spørgsmål fra mig til dig spørgsmål, der giver dig noget at tygge på og  åbner op for alternative forståelser, nye indsigter og muligheder. Og ikke mindst hjælper dig med at få øje på dine mange ressourcer. Har du et specifikt mål, du gerne vil nå, støttes du til en plan for, hvordan du når dit mål.

Du vil sandsynligvis undervejs i coachingen opleve mig præsentere dig for modeller eller redskaber, som jeg forklarer baggrunden for.

Hvad er coaching ikke?

Coaching er ikke terapi, og skal som sådan ikke anvendes til at ”helbrede” eller til at lindre mentale sår. Det er der andre, der gør langt bedre end jeg. Vi kan bygge bro til svære oplevelser i fortiden, men i betydningen: "Hvordan præger oplevelserne dit tankesæt og dine handlinger i dag? Og hvordan kommer du videre?" Coaching er på den måde mere nutids- og fremtidsbetonet. 

Coaching er heller ikke vejledning.  Jeg har en lang karriere bag mig med vejledning indenfor det specialpædagogiske felt. Her har jeg  samarbejdet med lærere, pædagoger, ledere, terapeuter, psykologer, sagsbehandlere og forældre. Leder du efter én, du kan få netop vejledning/sparring hos, én du kan spille bold op ad, få viden fra eller idéudvikle med, så kig under “sparring”.

 
40012765_234407680750713_1732888182879420416_n.jpg